Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Ο Δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος μίλησε σήμερα, στη Θεσσαλονίκη σε ημερίδα που διοργανώθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της 10ης Διεθνούς Έκθεσης Φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης.



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΑΜΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Σάμος, 13/11/2015

                           ΠΡΟΣ : Μ.Μ.Ε. ΣΑΜΟΥ          
                                                        
                                              
Ταχ. Δ/νση:
Ταχ. Κώδικας:

Πληροφορίες:
Τηλέφωνο:
FAX :
Email:
Πλατεία Δημαρχείου
831 00  Σάμος


22733 - 50101
22730 - 24401




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

            Ο Δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος μίλησε σήμερα, στη Θεσσαλονίκη σε ημερίδα που διοργανώθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της 10ης Διεθνούς Έκθεσης Φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η πρωτοβουλία της εκδήλωσης ήταν του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης και διεξήχθη σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). Θέμα του φόρουμ: "Το προσφυγικό ζήτημα και η Αυτοδιοίκηση στην Ευρώπη."
            Ο Δήμαρχος ανέπτυξε τις θέσεις που είχε διατυπώσει τον Οκτώβριο στην 29η Συνεδρίαση της Ολομέλειας του Κογκρέσσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης. Τόνισε συγκεκριμένα ότι: «Ως Δήμαρχοι, έχουμε συχνά, φοβάμαι, την εντύπωση ότι έχουμε αφεθεί μόνοι. Για να υπάρχουν αποτελέσματα, θα πρέπει η δραστηριοποίηση  της τοπικής αυτοδιοίκησης να έχει την υποστήριξη των Εθνικών και Ευρωπαϊκών φορέων. Θα μπορούσαμε, επεσήμανε, σαν Τοπική Αυτοδιοίκηση να υπολογίζουμε στην υποστήριξη της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης στο να προτρέψει τα κράτη μέλη να προσεγγίσουν το θέμα σε πολυεπίπεδη μορφή διακυβέρνησης, έτσι ώστε να συμπεριλαμβάνουν στη  διαμόρφωση των αναγκαίων πολιτικών και τις θέσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης, με στόχο να προσδίδουν στις τελευταίες, τις πραγματικές δυνατότητες που έχει η τοπική αυτοδιοίκηση στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των προκλήσεων.»
Εκ του Δήμου Σάμου

--------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.